3. november 2015

Parmesan/oregano snegle.

10 stk. store snegle

Ingredienser:

Dej:

200 g. hvedemel
100 g. durummel
15 g. gær
0,5 tsk. salt
0,5 tsk. sukker
180 ml. lunkent vand
2,5 spsk. olie

Tomatsauce:
400 g. flåede tomater
2 spsk. tomatkechup
0,5 tsk. sukker
0,5 tsk. æbleeddike
Salt og peber
Evt. oregano

Fyld:
Tørret oregano
Revet parmesan af god kvalitet

Fremgangsmetode:

Tomatsauce:

  • Blend de flåede tomater med en stavblender.
  • Hæld de blendede tomater, tomatketchup, sukker og æbleeddike i en lille gryde.
  • Lad tomatsaucen simre over lav varme til at det er reduceret og tyknet, det tager ca. 60-80 minutter.
  • Smag til med salt og peber og tag tomatsaucen af varme.
  • Lad den køle ned til stuetemperatur.

Dej:
  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt salt, sukker og olie.
  • Rør melet i og vend dejen ud på et meldrysset bord.
  • Ælt dejen godt igennem.
  • Lad dejen hæve tildækket i minimum 60 minutter et lunt sted.
Snegle-samling:
  • Slå dejen ned og rul den ud til et rektangel i ca. 0,5 cm. i tykkelsen.
  • Smør tomatsauce ud over dejen.
  • Drys oregano og parmesan ud over dejen.
  • Rul dejen fra den lange side med fyld.
  • Gør den anden lange side lidt fugtig med en våd finger og tryk sømmen let sammen.
  • Skær rullen i skiver af ca. 2-3 cm.
  • Placér sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Dæk sneglene med et klæde og lad dem efterhæve i 15-20 minutter.
  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Drys med lidt ekstra parmesan på toppene.
  • Bag sneglene i 18-22 minutter til at de er gennembagte og osten er gylden på toppen.
  • Nyd sneglene lune.
Supergode snegle, som er velegnede både til tilbehør til aftensmaden, til en snack eller i madpakken. Man behøver selvfølgelig ikke at lave sin tomatsauce selv, en købt fungerer udemærket.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar